Nurçin ve Okan Çağlar çifti Karatay Diyeti’yle tanıştıkları günü ‘Bir kitap okuduk hayatımız’ değişti diye anlatıyor. 50 kilo veren Okan Çağlar: Adeta içimden bir insan çıktı

Nurçin ve Okan Çağlar çifti uzun yıllar iş hayatı gereği İstanbul’da yaşadıktan sonra Datça’ya yerleşti. Ama en büyük sıkıntıları yıllardır baş edemedikleri kiloları oldu. Sayılarını kendilerinin bile hatırlayamadığı kadar diyetisyene gittiklerini anlatan Çağlar çifti, hayatlarının Karatay Diyeti ile tanıştıkları 15 Ağustos 2011’de değiştiğini belirtiyor. O günü ‘bir kitap okuduk hayatımız değişti’ diyerek anlatan Okan Çağlar, Prof. Dr. Canan Efendigil Karatay’ın geliştirdiği ‘Karatay Diyeti’yle tanıştıktan sonra iki yılda tam 50 kilo verdi. Bu durumu ‘Adeta içimden bir insan çıktı’ diye anlatıyor: “Kilom 140’a çıkmıştı. Gitmediğim diyetisyen, şeker ve kolesterol hastası olarak gitmediğim doktor kalmadı. Hepsi ilaç yazıp gönderdi, sonuç hep aynıydı. 2011 yılında ise hayatım değişti.”

Nurçin Çağlar da iki yılda 26 kilodan kurtuldu. Nurçin Çağlar, kilolarla savaşının tam 23 yıl önce başladığını anlatıyor: “1990 yılında 15 kilo fazlam vardı. İstanbul’da gitmediğim diyetisyen kalmadı, kilo da verdim. Ama 10 kilo verip 15 kilo aldım. 2009 yılına geldiğimde tam 30 kilo fazlam vardı. Ne yapacağımı bilemezken hayatımız bir anda değişti.”

Gece künefe krizi

Okan Çağlar daha önce tam bir tatlı bağımlısı olduğunu anlattı: “Yemek arasında bile tatlı yerdim. Yemekten sonra yine yerdim. Bir tepsi baklava yemişliğim de var gece yarısı canım istedi diyerek künefe ustasını yataktan kaldırıp künefe yaptırmışlığım da. Şimdi şekeri tamamen hayatımdan çıkardım.”

Kaynak : GazeteVatan